Het moslimprobleem

Rudy komt een boze man tegen.

‘Weet je wat het probleem is met al die moslims,’ roept de boze man in het rond, zonder dat iemand hem iets heeft gevraagd. ‘Ze zijn allemaal zo gewelddadig met die aanslagen en die vrouwen, en allemaal zo boos. Ik snap niet waarom die mensen niet gewoon normaal kunnen doen.’

‘Ik begrijp je probleem broeder. En ik denk dat ik je kan helpen,’ zegt Rudy opgelaten.

‘Hoe dat dan?’ Vraagt de boze man wiens naam Bernard de Beul is.

‘Oké, let op!’ Zegt Rudy, en hij trekt in een vloeiende beweging een hamer uit zijn jaszak en verbrijzelt de rechterknie van Bernard.

‘AUW! GODVERD-

Maar voordat hij zijn gescheld af kan maken lanceert Rudy de metalen kronkels van zijn boksbeugel tegen de onderkaak van de Beul. De klap fragmenteert zijn schedelbeenderen en klettert zijn tanden dusdanig kapot dat er geen fatsoenlijke klank meer uit de hulpeloze man zijn mond kan komen.

Bernard schrikt en heeft waterige ogen met een smekende expressie, eentje vol kinderlijk onbegrip. Hij kijkt omhoog naar Rudy en huilt om genade.

‘Als je wilt dat ik ophoud moet je dat gewoon zeggen hè,’ adviseert Rudy hem nu dat duidelijk al niet meer mogelijk is.

‘Ajhdfg alsjeghrb-

‘Zo, oké nu nog héél even stil staan,’ Rudy trekt een mes tevoorschijn die hij onder in de romp van Bernard ragt en genadeloos naar beneden trekt, richting de kroonjuwelen van de Beul. Hij tilt het hoofd van de man omhoog, rochelt een ongezonde klodder modderslijm in zijn ogen en laat hem dan op de grond vallen, waarna hij zijn horloge jat.

‘Snap je?’ Vraagt hij vriendelijk.

Maar Bernard snapt niet.

Een week later heeft Rudy allemaal dreigbrieven thuis en laat de familie van Bernard weten dat ze graag zijn horloge terug zouden willen, als dat misschien alsjeblieft mogelijk was. Die was nog van zijn oma geweest of zo iets belachelijks.

‘Goh wat is die familie Beul toch agressief zeg. Altijd maar dreigen en boos zijn, al dat geweld is toch helemaal niet nodig, joh, en dà horloge heb ik toch mooi zellef verdient!’ lacht Rudy in zijn vuistje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s