Vrouwenrechten

Nou, Priscilla, ik weet het niet hoor, maar dat maandverband is me toch even te duur dit jaar. Ik zit met hogere huur, we hebben net die klotebelastingverlaging gemist van dat misbaksel daar in Den Haag, gas omhoog, water omhoog, alles omhoog godverdomme, ik heb mijn bonnetjes nog wel, maar die gaarkeukenprut vinden de kinders ook niet te vreten natuurlijk. Er moet altijd wat lekkers bij als toetje anders krijg ik het niet bij ze naar binnen, dus ik altijd van die extra chocoladesoesjes halen bij de Lidl, kheb helemaal geen geld niet voor mijn flamoes meer ik zeg het je. En ik weet wat je denkt hè, je heb dan wel gewoon je lippenstift en je mascara op, maar dan vraag ik je hoe moet ik anders aan een baan komen? Of aan de man? Als ik zonder make-up naar zo’n gesprek of date ga dan zien ze me al helemaal niet zitten. Ik lijk net een zombie zonder dat spul, ik ben bekaf afgepeigerd helemaal kapot, Priscil. Maar ja, dat heet investeren op dat moment hè. Nu wat smeer op de muil en dan later een mooiere loonstrook. Ze gaan op de eerste ontmoeting toch niet naar me muts kijken. Ik heb trouwens ook nog steeds een tandafdruk in m’n tiet staan van Zoraya gewoon, en ik heb nevernooit niet genoeg tijd voor de sportschool, dus die zwembandjes dobberen ook nog wel een tijdje rond ben ik bang. Ik voel me helemaal afgekloven en uitgekauwd, meid. Walgelijk. Kan je er ook nog eens gif op innemen dat er weer zo’n Sjonnie naar me stond te blèren gisteravond buiten de kroeg met zijn schatje liefje moppie dushi blablabla je kent het wel, ik word er gans niet goed meer van dat die pikkies allemaal maar met hun reet open in de wind staan te ruften in mijn richting met dat gezeik van ze altijd, ik mot ze nie hebben voor geen goud of albast. Maar ja, wat doe je eraan? Ik zal je zeggen ik zat er laatst aan te denken om zo’n bus van traangas aan te schaffen, zoals ze in China doen toch, ben je gelijk van het probleem af en dan weet je ook gewoon dat je wat achter de hand hebt weetjewel. Ik denk dat ik een veel leuker gesprek zou hebben met zo’n hondenlul als ik hem ten aller tijden uit zou kunnen schakelen. Misschien ben ik ook wel gewoon pot, ik heb het altijd wel lekker vinden ruiken, zo’n bloempje. Vooral in de lente. Maar goed, dat is niet waarvoor ik je belde, trut, luister dan. Ik kan leven met een korstensloot, dat maandverband ach germ joh daar groeien we wel weer uit, gewoon goed douchen en dan hindert me dat niet zo. Maar weet je wat het is, waarom ik je belde, waarom ik echt even iemand nodig had om tegen te razen? Wat me vandaag écht heeft bezeerd, ik kon het niet geloven, maar verdomme, Priscilla, er zijn van de vijfhonderd rijkste mensen van Nederland maar zevenendertig een vrouw. ZEVENENDERTIG! Weet je wel hoeveel procent dat is? Of eigenlijk, hoe weinig. Ik zeg het je, ik zal het je vertellen, dat is maar 7,4 procent %! En dan hè en dan ja dan denk je van nou maar dat is toch best wel oké eigenlijk vergeleken met eerst want dà’s wel veel geld maar PRISCILLA!

PRISCILLA!

EEN GROOT DEEL VAN DIE VROUWEN HEEFT HAAR FORTUIN NIET EENS ZELF VERDIEND, MAAR GEËRFD! WAAR HAAL IK MIJN WAARDIGHEID NOG VANDAAN ALS KUTHEBBER IN DEZE TIJD DAN!? HOE KAN IK SLAPEN MET DE WETENSCHAP DAT DE GIGARIJKEN GEEN EGALITAIRE GENDERVERDELING HEBBEN!? IK WIL VERDOMME VERTRAPT EN BESPUUGD EN BESPEELD EN GENEUKT WORDEN DOOR EEN VROUW! IK BEN HET JUK VAN DE MAATSCHOEN SPUUGZAT! IK WIL ENKEL NOG AANGESTAMPT WORDEN DOOR NAALDHAKKEN! VERDOMME PRISCILLA WAAR IS MIJN WAARDIGHEID TE VINDEN!?

Priscilla was sprakeloos.

Ja, hoe moest je eigenlijk nog trots zijn op zo’n kutlichaam in deze tijd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s