Klaar is Kees.

Rechthoeken en cylinders zoeven en proesten sputterend langs de stoeprand. Het water plonst onophoudelijk van druppel druppel knipper knipper in de emmer van mijn leven – alles is half leeg en ik voel me vervreemd van mijn percepties die worden geleefd door een ander. Ik zit op de achterbank waar mijn beste vriend zojuist overleed, er lijkt niets meer over te zijn van mijn schone kleding. De auto is tot stilstand gekomen. Evenals de jongen. Dezelfde geest die hem beroofde animeert mij, het heeft de leiding genomen. Het regent pijpenstelen. Er is geen bedelen meer nodig, ik zit hier te wachten tot de rigor mortis in de motor kickt. tot ik weg durf. Tragisch als het nooit zullen hebben van een aktetas of juist wel, alles is kommer en kwel en er komt nooit wat van. Ik zit hier zonder eind ook al sta ik op en ga ik verder. Tot ik mijzelf ten rusten leg, of dat voor me gedaan wordt, zal ik hier altijd vastzitten met aan de ene kant een onverzadigbare drang om te ontsnappen en aan de andere kant een onverklaarbare roerloosheid. Ik wil niet weg, ik wil je niet achterlaten ook al adem je niet meer. Ik heb je nodig voor mijn bestaansrecht en dat is stoïsch bekeken misschien zwak, spottend gezien misschien gay as fuck, maar als dat niet is waar mens zijn over gaat, zit ik hier verkeerd. Ik word opgeslurpt door een kronkelende miasma van benzinedampen en ontbindingsangst. Gegrond zijn in mijzelf maakt me arrogant en onaardig, jij was mijn fysieke mentale balans. Mijn geest is een veenlandschap waar veredelde lessen naast uitstekend geconserveerde lichamen diep in de drassige moerassen liggen begraven. Ze zeggen dat wijsheid de apotheose van een inzinking is. Dus laat me kopje onder gaan en als er aan het slot van mijn tocht naar beneden nog steeds niets te zien is en het eind van de tunnel slechts een knipperlicht blijkt, verdrink me dan en verrook me en verdruk mijn herinnering tot ik vergeten ben en weet dat ik me verruk in de dood zoals ik dat ook eens met jou in het leven deed.

Klaar is Kees.​​

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s