Twilight

Ik was met Khalid, Safwan, Domi en Gio bij twilight in zuid. We hoorden dat Alexander ruzie had met iemand. Alexander was een jongen die vroeger bij mij in de straat kwam wonen en zich, toen we ongeveer elf jaar waren, kwam voorstellen op ons pleintje met een vlindermes en twee blonde meisjes aan zijn armen. Hij had geen zussen en ik heb de meisjes sindsdien nooit meer gezien. Die Alex dus, hij had ruzie met iemand, volgens mij was het Kilian, die ooit bij Victoria boys voetbalde. Toen Kilian een paar jaar voor dit gebeuren tijdens een wedstrijd de bal langs me speelde en om me heen wilde rennen kwam ik met volle vaart erin en haalde ik zo genadeloos uit op zijn scheenbeen dat hij twee meter vloog en al glijdend weer op het gras landde. Gelukkig was het een thuiswedstrijd dus bleef het bij doodsbedreigingen geschreeuwd vanaf de zijlijn. Ik heb Kilian nog wel eens gezien daarna zelfs, maar hij heeft er nooit iets over gezegd. Mijn punt zijnde, ik denk dat als ik hem bij deze herinnering heb geplaatst het waarschijnlijk hem was. 

Alex had ruzie met Kilian, want zijn nicht had hem verteld dat Kilian iets over haar had gezegd. Mijn vrienden en ik waren aan het tafelvoetballen terwijl de rest van de mensen luidruchtig FIFA speelde of jonko’s klapte. Iemand met meer kin dan baard kwam enthousiast binnen en de rest legde acuut neer waar ze mee bezig waren om naar buiten te vertrekken. Wij volgden de massa. Alex was er. Twilight stroomde leeg en het grote veld dat tussen het jongerencentrum en de weg lag zag zwart van de wandelende capuchons. Er waren een tiental kleine gesprekken gaande en er was sporadisch geschreeuw tot de twee tegenover elkaar stonden, klaar om te vechten.

Een oudere jongen, ik schatte hem rond de vijfentwintig, ging tussen beide staan, hield ze uit elkaar en keek over de menigte. Hij zei luid met een bijzonder autoritaire stem:

Oké ey!
EY!!
Wallah bek dicht iedereen!
Ey.
Dit is een één tegen één gevecht!
Ik zweer als iemand zich ermee bemoeit of helpt!
Ik maak je kapot.
Oké, go boys.

Ik stond niet helemaal vooraan, maar ik kon de bovenlichamen en hoofden goed zien. Ik zat te wachten op een vliegende vuist, het teken van een serieus gevecht in plaats van een duwpartijtje. Normaal zag ik die alleen wanneer Domi vocht. En hij vocht vaak, maar dat wil je niet voor je vrienden. Alex wierp direct wilde mokerslagen richting Kilian die ze half kon ontwijken. Ik hoorde een ketsend geluid en het publiek barstte uit in kreten en applaus. De twee trokken elkaar naar de grond. Alex had een houdgreep gaande en er gebeurde niets behalve gescheld dus de oudere jongen gebood ze op te staan. Ze sloegen weer verder en na een tijdje duwden ze elkaar weg voor een adempauze en een derde ronde. Alex zei zo van:
‘Ja wat ga je fokken met mijn nicht dan, zeggen dat ze slet is dat ze met Rashid heeft geneukt ik ga je slopen vriend’ en hij slingerde nog een vuist. Kilian ontweek hem. In zijn draai trapte hij Alex in zijn middel en riep:
‘Broer ik heb dat niet gezegd man wat lul je, ik zweer ga haar bellen vriend ik zweer ga haar bellen dan!’

Dus Alex belde zijn nicht en zette het geluid op speaker met Kilian en iedereen eromheen. Hij ging vier keer over voor ze opnam. Ze zei dat ze dat niet had gezegd. Wat lulde hij? Ze chillde zelfs wel eens met Kilian. Alex werd boos op zijn nicht en discussieerde met haar over wie nou wat had gezegd en wie hij ging slaan. Zijn nicht zei dat hij helemaal niemand moest gaan slaan en normaal moest doen, maar daar was het te laat voor zag ik. Iemand ging in de toekomst geslagen worden voor dit misverstand. Maar die persoon was niet hier vanavond. Alex hing verslagen op, bood zijn verontschuldiging aan aan Kilian, gaf hem een boks en rolde een jonko voor de twee die ze tijdens een potje FIFA zouden shmoken. Kilian accepteerde en zei dat hij hetzelfde had gedaan als Alex met zijn nichtje had gefokt.

Er werd veel geklapt in zuid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s